ДОБРЕ ДОШЛИ В PRODAI.BG - БЯЛА И ЧЕРНА ТЕХНИКА ВТОРА УПОТРЕБА

Prodai.bg - Бяла и черна техника втора употреба

Меню
media

Фурните и плотовете за вграждане са все по-популярни напоследък и изцяло заменят старомодните електрически и газови готварски печки в почти всяко съвременно домакинство. И докато покупката на обикновена готварска печка е не особено голямо предизвикателство, то подробностите и обстоятелствата около фурната за вграждане, които трябва да изясните преди да си я закупите, са в пъти повече.
Освен финансовата рамка, в която да се вмъкнете, хубаво е да имате предвид: точните размери, дизайна, цвета, функциите, начина на вграждане и т.н. Фурните за вграждане могат да бъдат доста „взискателни“ по отношение на монтаж, както и цялостно вписване в интериорния дизайн на дома ви, в случай че са ви убегнали дори малка част от тези фактори. Фурната е един от основните и най-експлоатирани уреди в кухнята, затова е хубаво да избегнете рисковете от допускане на грешки при покупка. Ако не можете да се справите сами с всички тези организационни детайли, най-добре е да се посъветвате със специалист. За по-уверените и по-изпълнителните сме подготвили списък с важните моменти, които не бива да пропускате, когато планирате да си купите нова фурна за вграждане.


1.    Дефинирайте ценовата рамка, която ви устройва
Ако не сте професионален готвач, едва ли ви е необходима фурна с безброй екстри и функции от най-ново поколение. Турбовентилатор с горещ въздух, LCD дисплей, програми за пиролитично самопочистване и куп други изкушаващи свойства биха улеснили процеса на приготвяне на храна, но същевременно биха натоварили бюджета ви. Сами преценете дали си струва да похарчите няколкостотин лева повече, в името на 2 или 3 допълнителни програми. Да не споменаваме електронните и тъчскрийн контролни панели, които често дават дефекти. Затова ви съветваме да се насочите към функционална и практична фурна на добра цена, която ще ви служи вярно в продължение на години. Готварска Печка Siemens HT5HE23 е един от наличните в момента уреди, които предлагаме с удоволствие и горещо препоръчваме.


2.    Разгледайте обстойно вариантите онлайн и четете внимателно ревюта на потребители
Един от най-сигурните начини да избегнете разочарование, е да четете мнения на специалисти и потребители онлайн, преди да си закупите конкретен електроуред. Разгледайте статистики, характеристики на различните продукти, сравнете рейтинга на производителите и мненията на потребителите. Така ще придобиете най-пълна представа за предимствата и недостатъците на дадения продукт. Също така ще сте наясно ако дадена серия има пропуски и дефекти, но не е изтеглена от магазинната мрежа (както се случва понякога).


3.    Определете точните размери, които ще позволят безпроблемен монтаж
След като сте избрали конкретен модел фурна за вграждане, време е да пристъпите към измерване на основните параметри. За да сте сигурни, че уредът ще пасне на пространството между кухненския плот, шкафчета и панелите, добре е да измерите с точност основните стойности (височина, широчина, дълбочина). И макар че повечето модели са със стандартни размери, например тази невероятна фурна Candy FPE629/6NXL, то е добре да се подсигурите предварително с помощта на рулетка или директно да вземете готовите размери от старата си фурна, след като я демонтирате.


4.    Изберете конкретен стил, цвят, обем, материал…
Днес на пазара цари огромно разнообразие от модели, дизайни и цветове. От стандартно черно и бяло, до сребристо, сиво, кафяво или бежово – имате свобода на избор както по отношение на дизайн, така и на цветова гама. Ако кухнята ви е решена във винтидж стил, може да изберете фурна в съответния рустик стил и подходящ цвят. Ако сте заложили на модерен минималистичен интериор, може би по-подходяща би била черна и изчистена фурна с електронен или тъчскрийн панел, тип ултра модерната фурна Beko 14400. Всичко се свежда до личния ви вкус и естетически виждания.


5.    Конкретизирайте функциите, на които държите
Както вече споменахме, важно е да сте наясно каква част от пълния капацитет и свойства на фурната ще употребявате. В противен случай рискувате да инвестирате сума пари в екстри и функции, от които реално нямате нужда. Преценете каква храна най-често приготвяте у дома (тестени изделия, месо, пица и паста, сладкиши) и в зависимост от типа ястия, подберете фурната, която разполага с най-подходящите за приготвянето ѝ програми. Така ще си спестите излишни разходи, включително и на електроенергия.
Всяка храна, която е приготвена с любов, е вкусна. Но ако е приготвена с много любов в нова фурна, то тогава вкусът ѝ е просто омагьосващ. Купете си фурната, която пасва на дома и критериите ви, и гответе с още по-голямо вдъхновение всеки ден.

Автор: Таня Маринова

Свързани Продукти

За Контакти