ДОБРЕ ДОШЛИ В PRODAI.BG - БЯЛА И ЧЕРНА ТЕХНИКА НОВА И С ТРАНСПОРТНИ ДЕФЕКТИ

Prodai.bg -  нови с транспортни дефекти

Меню
media


Без значение колко пъти седмично перете дрехите си, пералнята е един от електроуредите с кардинална роля в домакинството. Трудно е да си представим бита си без нея през 21-ви век. Но каква е точно пералнята, от която се нуждаете; тази, която най-точно пасва на критериите ви и покрива изискванията ви?
Дали да закупите пералня и отделна сушилня в комплект или комбиниран вариант? Какви са положителните и отрицателните страни на всеки един от двата варианта? Как да направите правилния избор и да се спрете на оптималното за вас решение? Няколко са основните критерии, които е препоръчително да следвате при покупка на пералня или сушилня: бранд, цена, бързина, ефективност, капацитет, функции и енергийна ефективност. Разбира се, перфектен вариант е труднопостижим. Но кое свойство е наистина важно за вас и коя от всички екстри бихте пренебрегнали за сметка на практичността? Днес ще ви помогнем да се сдобиете с основни ориентири в тази посока.


Комплект пералня и сушилня


Този вариант би бил удачен ако имате поне две деца или работата ви изисква често да перете облеклото си (в случай работите в кухнята на ресторант или автосервиз напр.). Тогава прането на дрехи във вашия дом, без да преувеличаваме, е почти ежедневна дейност и няма как да успеете да се справите с тази задача без два напълно независимо функциониращи електроуреда.
Предимства:
-    Имате еднакъв капацитет за пране и сушене
-    Консумацията на електроенергия е по-ниска
-    Изпирането плюс изсушаването сумарно отнемат по-малко време
Недостатъци:
-    Двата уреда (логично) заемат повече пространство
-    Инвестицията е двойно по-висока (особено ако става дума за реномиран бранд)
Препоръчваме този вариант за по-големи домакинства и многодетни семейства. Ако обитавате просторен дом – голям апартамент или къща – и нямате ограничения откъм свободно пространство, съветваме да си закупите два отделни уреда. Изключително ефективната пералня Miele-W5100 в момента е налична при нас на изкушаваща цена. Богатото разнообразие от програми и функции, в комбинация енергиен клас A+++, я превръщат в мечта за всяка домакиня. За пълно щастие може да я комбинирате с невероятна сушилня Miele T7994C, с абсолютно същия капацитет на зареждане.


Комбинирана 2в1 пералня плюс сушилня


Тази опция е перфектна за по-скромните домакинства. Ако живеете в малък апартамент в града, където всеки квадратен сантиметър е от значение, това е едно наистина добро решение. Представете си само: прибирате се у дома след дълъг, изтощителен ден в офиса и прането ви вече ви очаква -  идеално чисто и подсушено. Всичко, което се изисква от вас в такава ситуация е само да настроите таймера на пералнята и да изберете точната програма преди да излезете от вкъщи.  
Предимства:
-    Пестите пространство
-    Никаква мануална интервенция - няма нужда да пренасяте мокрите си дрехи от единия до другия уред
-    Изпира с качество, еквивалентно на стандартен уред
-    Можете да използвате уреда независимо, т.е. само като пералня, но с бонус опция за сушене при спешни случаи
Недостатъци:
-    Суши дрехите с половината от капацитета за пране
-    По-висока консумация на вода и електроенергия
-    Процесът пране+сушене отнема повече време
В случай, че живеете сами или на семейни начала с партньор, това е перфектният избор за вас. Пералня със сушилня LG F1496AD3 е едно от най-атрактивните ни предложения в момента, а ако търсите по-бюджетен вариант, то тогава Siemens IQ-500 Wash And Dry е вашето идеално ново попълнение. Комбинираният вариант е препоръчителен и за по-възрастни и тродноподвижни хора, тъй като спестява допълнителните физически усилия, свързани с изваждането и пренасянето на прането.
Както често споменаваме, едрата бяла техника изисква солидна финансова инвестиция. Изключително важно е да прецените трезво ситуацията си, преди да пристъпите към покупка. Изберете вариантът, който би бил най-рационален и практичен за вашият дом и семейство, за да се радвате дълго и пълноценно на новите си придобивки.

Автор: Таня Маринова

Свързани Продукти

За Контакти