ДОБРЕ ДОШЛИ В PRODAI.BG - БЯЛА И ЧЕРНА ТЕХНИКА НОВА И С ТРАНСПОРТНИ ДЕФЕКТИ

Prodai.bg -  нови с транспортни дефекти

Меню
media


Когато купувате нова прахосмукачка, хубаво е да се замислите над няколко главни фактора: какви са основните подови настилки в дома ви, имате ли домашни любимци, колко често почиствате праха по пода и мебелите, имате ли стълби вкъщи, страдате ли от алергии и пр.

Най-популярните прахосмукачки (като изключим прахосмукачките-робот) в световен мащаб са в две основни разновидности: вертикални и безжични или класически прахосмукачки с контейнер. И двата варианта си имат своите предимства и недостатъци, които днес ще обсъдим подробно, за да ги имате предвид, в случай че ви предстои такъв тип покупка за дома. И докато в САЩ и Западна Европа все по-популярни и предпочитани са вертикалните и леки ръчни прахосмукачки, у нас все още разчитаме на „по-old school“ прахосмукачките с контейнер или сменяеми торби.

Вертикалните прахосмукачки са леки, маневрени и заемат по-малко пространство поради по-скромните си размери. 

Те са по-удобни за употреба, тъй като нямат кабел, а се захранват с батерия. С тях няма нужда да се навеждате, за да превключите от функция за почистване на килим на такава за паркет или плочки. Обикновено те са снабдени със съответните приставки, които се поставят предварително в зависимост от вида на почистваната повърхност. Друго огромно предимство е по-голямата почистваща площ, която вертикалните прахосмукачки обхващат. Така почиствате повече с по-малко движения. Те са идеалното решение за многостайни апартаменти и къщи, особено ако отглеждате домашни животни и се налага да чистите значителна жилищна площ почти ежедневно. За максимална стерилна среда много домакини се доверяват и на парочистачки тип Dirt Devil Aqua Clean M318. Те не просто изсмукват всяка прашинка, а отстраняват всички бактерии и микроорганизми и то по органичен начин, използвайки единствено силата на парата. 

Разбира се, вертикалните модели прахосмукачки си имат и своите недостатъци. Тъй като са в пъти по-ефективни, цените им гравитират в по-високия ценови диапазон. Въпреки, че производителите се стараят да престават на пазара все по-компактни и безшумни нови артикули, вертикалните модели в повечето случаи са по-шумни от тези с контейнер. Колкото и маневрени да са, с тях е сложно да се почистят добре ъглите и други труднодостъпни места у дома. За такива ситуации ние, обаче, имаме най-доброто решение: акумулаторна прахосмукачка AEG AG5104WDB. Тя е лека и лесно преносима, зарежда се лесно и с лекота почиства ъгли, щори, завеси, тесните пространства между мебелите и т.н.

Класически прахосмукачки с контейнер – те са ни добре познати, лесни за употреба, значително по-евтини.

Това, което най-много ни привлича в класическия тип прахосмукачки, е тяхната ефективност. Те са функционални и безшумни, лесно се оперира с тях, особено ако се налага да почиствате стълби. Повечето модели са снабдени с удобни подложки и накрайници за всякакъв тип повърхности -  от накрайник за почистване на тесни пространства, до механизирана четка за черги и килими, както и накрайник за освежаване на мебели, завеси и щори. Това ги прави изключително универсални и добри помощници. Ако сте привърженици на традиционните методи и уреди за почистване, гарантираме, че нашата прахосмукачка MEDION MD 17971 няма да ви разочарова. Мощна и маневрена, тя е снабдена с достатъчно дълъг кабел и множество приставки, с които ще имате винаги блестящо чист и поддържан дом.

Грижата за дома е не просто задължение, а и отговорност, особено ако имате деца. Важно е те да растат в подреден, хигиеничен и приветлив дом, за да бъдат жизнени и здрави. Затова не пестете от качествени почистващи уред, а осигурете здравословна и уютна среда за вас и вашето семейство.


Автор: Таня Маринова

Свързани Продукти

Коментари: 0

Без коментари

Остави отговор

Вашият имейл адрес не може да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани*

За Контакти